πουλιά, https://real-life.gr//

Γιατί τα πουλιά Βάζουν αποτσίγαρα στις Φωλιές τους?

Δε θα πιστεύεται στα μάτια σας…

Αποδεικνύουμε ότι τα πουλιά ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

Τα τσιγάρα είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παρόλα αυτά, τα τοξικά συστατικά τους είναι ωφέλιμα για τα πτηνά.

«Μάλιστα, ένα είδος πτηνών που έχει προσαρμοστεί σε αστικές τοποθεσίες χρησιμοποιεί τσιγάρα στις φωλιές του, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα παράσιτα», επισημαίνει δημοσίευμα στο περιοδικό New Scientist.

Δυστυχώς, τα τσιμπούρια αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των νεοσσών (Carpodacus mexicanus), αφού απορροφούν το αίμα τους ή τρώνε τα φτερά τους. Έτσι, τα πουλιά κάνουν ό, τι μπορούν για να απομακρύνουν τα παράσιτα από τις φωλιές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΛΥΣΗ: Έτσι θα κάνετε το Κλιματιστικό να καίει 40% λιγότερο

Οι αντιπαρασιτικές ιδιότητες της νικοτίνης είναι γνωστές, όμως οι επιστήμονες δεν ήταν σίγουροι για τη χρήση των τσιγάρων από τα πτηνά.

Το φαινόμενο αυτό ερεύνησε ο Κωνσταντίνο Μαθίας Γκαρθία και συνεργάτες του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού. Πειραματίστηκαν, προσθέτοντας ζωντανά τσιμπούρια σε 10 από τις φωλιές των πτηνών, νεκρά τσιμπούρια σε άλλες 10 και 12 τις άφησαν καθαρές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκαψε ΚAΦΕ σε αλουμινόχαρτο έξω στον κήπο: Το πιο χρήσιμο ΚΟΛΠΟ για το καλοκαίρι

Τα πτηνά τοποθέτησαν ίνες τσιγάρων στις φωλιές με τσιμπούρια, ενώ το βάρος των υλικών που προστέθηκε στις φωλιές ήταν κατά 40% μεγαλύτερο από εκεί που υπήρχαν νεκρά τσιμπούρια, αποδεικνύοντας ότι τα πουλιά ήξεραν τι έκαναν.

Τα αποτελέσματα του πειράματος τελικά επαλήθευσαν την θεωρία τους. Λιγότερα παράσιτα βρέθηκαν στις φωλιές με τα φίλτρα που είχαν καπνιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίχνει μια Xούφτα αλάτι έξω από την Πόρτα του Σπιτιού της! Θα σας αφήσει ΑΦΩΝΟΥΣ ο Λόγος

Αυτό βέβαια δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για να πετάμε τα αποτσίγαρα μας στο έδαφος…

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...
loading…


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ