Σαλάτα με αχλάδι και ρόδι


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Μια σαλάτα δεν μπορεί ποτέ να είναι βαρετή και αυτό γιατί μπορείτε πρακτικά να προσθέσετε οτιδήποτε υλικό μέσα στο μπολ με τα λαχανικά σας και αμέσως να μεταμορφωθεί σε κάτι καινούργιο.

Σπανάκι… έτρωγε και ο Popeye

Ο γνωστός μας ήρωας των κινουμένων σχεδίων έτρωγε σπανάκι για να αποκτήσει τη μαγική του δύναμη και από ότι φαίνεται έκανε πολύ καλά καθώς το σπανάκι είναι από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου και βιταμίνης Κ για το κτίσιμο γερών οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης αλλά και σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στο λαμπερό δέρμα και την καλή όραση.

Υπερτροφές για μια υπερ..σαλάτα

Το ρόδι και τα cranberries χαρακτηρίζονται ως υπερτροφές καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά, δρουν κατά της γήρανσης καθώς και έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Προσθέτοντας τα στη σαλάτα σας αμέσως αναβαθμίζετε το πιάτο σας.

Πως θα μειώσω τις θερμίδες στη σαλάτα μου;

Για να μειώσετε τις θερμίδες στο μπολ με τη σαλάτα σας μπορείτε να επιλέξετε να βάλετε φέτα χαμηλή σε λιπαρά, με αυτό τον τρόπο μειώνεται τόσο τις θερμίδες που θα καταναλώσετε όσο και τα κορεσμένα λιπαρά οξέα.

Ξεκινήστε λοιπόν το γεύμα σας με τη σαλάτα που σας προτείνουμε, η οποία θα σας χορτάσει και θα σας περιορίσει από το να φάτε μεγάλη μερίδα από το κύριο σας πιάτο!

Περιμένουμε τα σχόλια σας για τη συνταγή!

Πηγή: mednutrition.gr