Στη Νότια Περιφέρεια της Ισλανδίας, βρίσκονται δύο από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της και μάλιστα σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ο ένας εκ των δύο, στατιστικά, θεωρείται ο δεύτερος πιο γνωστός καταρράκτης ολόκληρης της χώρας, η οποία δεν έχει λάβει τυχαία την ονομασία «γη των καταρρακτών».

Ο Seljalandsfoss, βρίσκεται στη λίστα των 10 πιο φωτογραφημένων καταρρακτών ολόκληρης της χώρας και βρίσκεται σε ένα απέραντο λιβάδι, κατάλευκο στη δική μας περίπτωση λόγω εποχής, καταπράσινο σε οποιαδήποτε άλλη εποχή, από όπου και πέφτει από ύψος 61 μέτρων (197 ποδιών), ενώ αποτελεί μέρος του ποταμού Seljalands, που πηγάζει στον παγετώνα του ηφαιστείου Eyjafjallajökull.

Ισλανδία

Όμως το πιο μαγικό σημείο του καταρράκτη είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να δεις τα εντυπωσιακά τρεχούμενα νερά του εκ των έσω, και αυτό γιατί πίσω από τη βάση του καταρράκτη βρίσκεται μια μικρή σπηλιά που μπορεί ο επισκέπτης να προσεγγίσει, με αρκετή βεβαίως προσοχή, λόγο της ολισθηρότητας από τα τρεχούμενα νερά.

Πρόκειται για μια εμπειρία που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο. Το μονοπάτι, αν και στενό, είναι εύκολα προσβάσιμο και από τις δύο άκρες του καταρράκτη, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πάγος δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του. Η «τρισδιάστατη» αυτή εμπειρία παραπέμπει σε εικόνες παραμυθιού, με μοναδικά συναισθήματα, γεμάτα μυστήριο και περιπέτεια.

Ισλανδία

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ 

Πηγή: travel-inspiration